Stranden chersonissos

Kreta is een vulkanisch eiland waardoor er oorspronkelijk eigenlijk helemaal geen zandstranden zijn. De stranden Chersonissos zijn dan ook kunstmatig aangelegd en eigenlijk wat aan de smalle kant. Maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken!

Een aantal van deze stranden liggen langs de boulevard, dat zijn de smalste en populairste stranden. Langs de hele kust zijn er ligstoelen en parasols. Het hoofdstrand ligt langs de boulevard 25 Martinou; deze loopt van het midden van Chersonissos tot aan het Star Beach Waterpark. Hier

Bekijk nu de beste Chersonissos vakantie aanbiedingen

vind je vooral jongelui met strakke lijven en veel muziek.

Star Beach is ook een zeer populair strand waar veel te doen is. Op het nabijgelegen waterpark kun je genieten van de zwembaden, waterglijbanen, watersporten en natuurlijk diverse restaurantjes en andere horecagelegenheden.

Het strand bij hotel Kreta Maris ligt aan de westkant van Chersonissos en trekt een wat gemengder publiek; veel hotelgasten van de luxe hotels, volwassen stelletjes, gezinnen met kinderen. Hier zijn ook voorzieningen voor verschillende watersporten.

Rust?

Wil je wat meer rust en ruimte, dan kun je beter wat naar het westen gaan, achter de haven, of juist naar het oosten, naast Star Beach. Verder weg zijn er ook nog meer afgelegen plekjes te vinden en richting de andere badplaatsen op Kreta, waarvan sommige wat minder toeristisch zijn dan andere, zijn ook mooie stranden.

Stranden Chersonissos; pas op voor zee-egels

Het is verstandig om waterschoenen te dragen als je het water in gaat. Door de vulkanische oorsprong van het eiland liggen er veel scherpe stenen en rotsblokken in het water waar je je voet aan kunt open halen. Maar nog vervelender is het als je in een zee-egel trap! Meestal moet je dan naar het ziekenhuis om de stekels er uit te laten halen en mag je de rest van de vakantie geen alcohol meer drinken omdat je een antibioticakuur voorgeschreven hebt gekregen!